vineri, 1 octombrie 2010

the beggining..or..the end


lucrurile care nu ne mai sunt de folos..ori le aruncam...ori le dam altora..cu oamenii e cam la fel..sau cel putin in acest fel gandesc eu..
doar ca eu procedez intr-un mod diferit..pastrez toate lucrurile...caci cine stie...peste ani..cat de util imi va fi un anumit obiect..si la fel fac si cu oamenii..pastrez pe toti langa mine..
obiectele sa zicem ca nu ma incomodeaza..caci le depozitez in camera mea in care oricum poposesc destul de rar..dar cu oamenii nu stau lucrurile chiar bine..eu pe toti ii consider prieteni..dau din timpul meu la toti..si oricum invers e aproape imposibil sa se intample..ca doar fiecare e ocupat..nu este timp si pentru a asculta o nemultumire,un vis,o dorinta..
nu e vorba ca cineva mi-ar incurca existenta..ci vreau sa subliniez doar ideea ca nu prea am parte si eu macar arareori de un tratament asemanator celui daruit de mine..nu zic ca nu am persoane cu care pot imparti un zambet,care sa se bucure alaturi de mine cand mi se intampla ceva poate chiar nesemnificativ pentru ei,dar maret pentru mine..fac referire la faptul ca sunt si persoane de la care mi-as dori sa primesc sustinere si nu se intampla asta.. si bineinteles ca doare..nu ca nu sunt ascultata..ci ca sunt tratata superficial..
ma confrunt eu de mult cu problema in discutie..si tare mi-e teama ca ma voi molipsi si eu de acest egoism care planeaza in lumea in care ma invart si nu voi mai avea timp in timpul meu..pentru cei din jur..caci dunt si eu ocupata..si am si eu viata mea..asa ciudata si poate plictisitoare..dar e a MEA!

5 comentarii:

Alex T spunea...

Vezi tu ... timpul, ca si viata e trecator. trebuie sa-ti faci timp si pentru tine... daca stai mereu la dispozitia prietenilor nu e bine. Trebuie sa pui si tu piciorul in prag. Vezi tu ... cand eram mai tanar ajutam pe toti... doar ca sa fiu placut de acele persoane... si am ajuns sa inteleg ca procedez gresit... pentru ca eu cand avea nevoie de ajutor imi intorceau spatele sau se faceau ca ploua.... prieteni buni ... de ani de zile (asa consideram eu). Asta inseamna sa fii prost si tanar. CU mana pe inima recunosc, prietenii din copilarie nu mai sunt... unii s-au insurat, altii pur si simplu au disparut iar altii sunt pe cale sa se insoare si nu mai au timpul necesar pentru prieteni. Nu pot sa spun ca duc lipsa de amici... mi-am facut amici in Iasi... cum nu am avut toata viata mea... si sunt foarte fericit ca am reusit sa ma integrez intr-un grup relativ intr-un timp foarte scurt. Dar totusi duc lipsa si eu de "prietenul bun"... prietenul cu care pot vorbi cand ma doare ceva (ps: nu ma plang ca o primadona) sau cand pur si simplu vreau sa-i mai zic ce am mai facut in ziua respectiva...

Am ajuns sa cred ca prietenul adevarat nu mai exista... nici nu a existat... e doar un mit... toti oamenii sunt ca vremea... asa ca nu incerca sa cunosti prietenul perfect... incearca sa iei de la fiecare cate putin...
Prea multa incredere intr-o persoana nu va duce decat la dezamagire. Cel putin asta am patit eu.

rocsanik spunea...

asa e..ai dreptate..am patit si eu la fel..:P

Unknown spunea...

da Roxana dar eu ma intreb si te intreb daca stii ce inseamna un prieten?...inainte de a astepta ceva ia si analizeaza...
si apoi...doamne fereste sa ai parte de un tratament asemenator cu cel pe care il oferi tu....

p.s. nu o lua ca pe o rautate...ia o ca pe un sfat...;)

Irina spunea...

"lucrurile care nu ne mai sunt de folos..ori le aruncam...ori le dam altora..cu oamenii e cam la fel..sau cel putin in acest fel gandesc eu.."

Parerea mea e ca ai pornit din start pe picior gresit..oamenii nici nu-i putem arunca, nici nu-i daruim..(cum ar fi sa mai zicem in stanga si in dreapta "n-ai nevoie de cineva, ti-l daruiesc, ca nu mai am eu nevoie de el") si de aici o prima concluzie..undeva in trecut "el"(omul) a fost de folos, tu te-ai folosit de el..ca si de bunuri (ca asa ai facut tu comparatia)..deci cine e primul care greseste? si egoismul tau e des exprimat in aceasta postare..".pastrez toate lucrurile...caci cine stie...peste ani..cat de util imi va fi un anumit obiect..si la fel fac si cu oamenii..pastrez pe toti langa mine.." tu nu vrei sa pastrezi prieteni si care ar fi normal sa-i ai..tu vrei sa pastrezi relatii, care cine stie cum or sa te ajute la ananghie..
Mie una mi se pare trist ceea ce ai scris tu aici..imi pare rau ca ai asemenea ganduri (care fie ca iti place sau nu sunt urate) si probabil ca de asta esti tratata superficial..asa cum zicea si Crisina, sa nu fii tratata niciodata cum tratezi tu persoanele.. Esti foarte subiectiva in ceea ce te priveste. Poate e bine, poate ca asta aduce un plus ego-ului tau..dar crede-ma ca nu la fel te vad si ceilalti.
Ce tie nu-ti place, altuia nu face..ar fi o vorba dupa care sa te ghidezi..e destul de inteleapta si stiu ca esti destul de inteligenta incat sa o intelegi..si sa te mai gandesti la tine in raport cu ceilalti. Intreaba-te de cate ori ai intrebat tu pe cineva "ce mai faci?" doar din setea de a afla ce mai face cu adevarat..ca vrei sa stii de acea persoana, si nu pentru ca aveai un scop bine stabilit (de a te folosi de persoana in cauza) ca doar oamenii sunt intr-adevar "resurse" ;)

rocsanik spunea...

multumesc Irina pentru timpul petrecut pe blogul meu..si mie mi se pare trist ca faci unasemenea comentariu fara sa ma cunosti:)