luni, 16 martie 2009

..echilibru

..zi de zi lucram la viitorul nostru..cu fiecare experienta traita, cu fiecare refuz, carte citita, iubire pierduta sau castigata, bucurie, lacrima, dezamagire, implinire, devenim mai puternici si ne apropiem un pic mai mult de rezultatul final..
ar fi bine ca pe masura ce trecem prin viata..sa ne cunoastem pe noi si sa ne dam seama de ceea ce vrem..ce nu vrem..ce ne place...ce nu ne place..Doar lucrurile care se apropie de preferintele noastre ne pot ajuta sa avem un viitor fericit..
uneori suntem fortati sa facem lucruri doar pentru ca trebuie..dar nu trebuie sa ne intristeze atata timp cat nu uitam si ceea ce ne dorim noi cu adevarat..
toate acestea functioneaza dupa un principiu foarte simplu..cand facem ceva ce ne dorim si suntem si fericiti cu asta..vom avea un rezultat final bun care va fi izvor pentru altele..iar daca ajungi sa facem ceva ce nu ne place vom avea surpriza unui final prost,poate chiar deprimant..
ca sa facem pe ceilalti fericiti, in primul rand trebuie sa fim noi fericiti, si ca sa fim noi fericiti, trebuie sa facem lucruri ce ne implinesc, iar daca facemt toate acestea suntem cu un pas mai aproape de scopul nostru final..oricare ar fi el..
viata ne cam pune nas in nas cu cele mai neasteptate situatii : in doar cateva zile sau chiar ore, putem ajunge de pe treapta de sus pe prima de jos, de la iubire la ura, de la 5 prieteni foarte buni la -1...
pentru a face fata provocarilor vietii trebuie sa facem un singur lucru...sa nu disperam..sa avem rabdare..sa fim calmi..
un fapt este sigur..nu toata lumea trece prin aceste stari si nimeni nu sta in loc sa ne stearga noua durerea din suflet sau sa zambeasca alaturi de noi..si oricum nu avem cum sa rezolvam o asemenea chestiune daca stam intr-o continua stare letargica..intrebandu-ne"de ce tocmai eu?"
noi trebuie sa profitam de acest timp mort pentru a face ceea ce ne place..sa ne dam o sansa pentru a ne descoperi..pentru a ne implini dorintele noastre..pentru a ajunge la un echilibru..


Un comentariu:

Anonim spunea...

totul tine de strategie... fericirea se cucereste pas cu pas. rabdarea, insa, multora ne lipseste.